top of page

Bůček na zázvoru a česneku


Bůček na zázvoru a česneku recept
Bůček na zázvoru a česneku

Chutná a rychlá úprava z lidové kuchyně.


 

Ingredience


1 kg vepřového bůčku bez kostí

3 dl světlého piva

1 česnek

zázvor

pepř

sůl


 

Příprava


Vepřový bůček nakrájíme na 1 cm silné plátky, potřeme utřeným česnekem, okořeníme zázvorem, solí a pepřem. Plátky narovnáme do pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení podléváme pivem, plátky masa obracíme. Správně upečený bůček musí být lehce křupavý a šťavnatý.



 

Příloha


Podáváme s vařenými brambory nebo s chlebem a hořčicí.


 

Recepty Chodsko

Klasická receptura



Chodské recepty

Snadné



Tradiční chodská jídla

Plátky narovnáme do pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě

15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


bottom of page