(Pro 6 osob).
Ingredience
1 konzerva hovězího ve vlastní šťávě
1 konzerva vepřového ve vlastní šťávě
1 malá konzerva bílých fazolí s protlakem
100 g klobásy nebo šunky
3 cibule
3 stroužky česneku
5 rajčat
2 papriky
2 pfeferonky
1 lžička kmínu
1 lžička dobromysli
1 lžička anguly
špetka soli
0,25 l vývaru
Příprava
Z konzerv odstraníme tuk a dáme ho do kastrolu. Zeleninu a šunku nadrobno pokrájíme, rovněž nadrobno nakrájíme cibuli a česnek. Tuk v kastrolu zatím rozehřejeme, osmahneme na něm cibuli s česnekem, přidáme maso, klobásu nebo šunku, fazole a všechnu zeleninu. Směs zamícháme, zalijeme vývarem a deset minut dusíme pod pokličkou. Pokrm je velice chutný a ostrý, a protože jeho příprava trvá jen velmi krátce, jistě nám „vytrhne trn z paty" při větší a nečekané návštěvě na chatě nebo na chalupě.
Příloha
Chléb, vařené brambory, rýže.
Klasická receptura
Snadné
Deset minut dusíme pod pokličkou
Comments