Chodské klechty
- Region Chodsko
- 14. 1. 2024
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 10. 6. 2024

Chodsko
Ingredience
10 vajec
1 litr vody
lžíce soli
lžička kmínu
Příprava
Ve vodě, do které jsme přidali kmín a sůl, uvaříme natvrdo dobře omytá vejce. Oloupeme je a vrátíme do osolené a okořeněné vody, kde je necháme 24 hodin. Teprve potom je podáváme s rohlíky či chlebem.
Víte, že …
Klechtny (klechty) je název pro vejce, která hospodyně na Chodsku vařila „na rosol“ v sobotu po Velikonocích (vejce naklepla a naložila do slané vody s kmínem). Každý musel aspoň jedno takové vejce v neděli sníst.

Původní receptura

Snadné

V okořeněné vodě je necháme 24 hodin

Comments