Pernatá zvěřina.
Ingredience
1 divoká kachna
100 g slaniny
50 g másla
1 sklenka suchého bílého vina
citronová šťáva
1 lžička rozdrcených jalovčinek
1 lžička škrobové moučky
sůl
Příprava
Kachnu očistíme, omyjeme, zevnitř i zvenčí osolíme, obalíme v drceném jalovci a necháme chvíli v chladu odpočinout. Pak ji obložíme plátky slaniny, uvážeme niti, dáme do pekáče s rozpáleným máslem, zalijeme vínem a citronovou šťávou, vloží nic do rozehřáté trouby a pečeme doměkka. Během pečeni ji podléváme vodou a vypečenou šťávou. Když je měkká, odstraníme nitě a slaninu, rozdělíme ji na porce. Do výpeku přidáme lžičku škrobové moučky rozmíchané ve studené vodě a povaříme do zhoustnutí.
Příloha
Knedlík
Původní receptura
Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu
Během pečení podléváme vodou a vypečenou šťávou
Comments