top of page

Domácí hranolky


Domácí hranolky recept
Domácí hranolky

Jednoduché a dobré!


 

Ingredience


brambory

sůl

olej


 

Příprava


Syrové brambory nakrájíme na hranolky požadované velikosti. Vložíme je do mísy se studenou vodou přibližně na 5 minut, aby se zbavily přebytečného škrobu. Vyndáme je, necháme okapat a prosušíme. V rozpáleném oleji předsmažíme zhruba 5 minut. Hranolky vyndáme a necháme okapat. Pak je dáme znovu smažit dozlatova asi na 5 minut. Vyndáme je z oleje, dáme osušit na papírový ubrousek, lehce prosolíme a zamícháme.



 

Příloha


Hodí se k masitým nebo sýrovým pokrmům.


 

Recepty Chodsko

Klasická receptura



Chodské recepty

Snadné



Tradiční chodská jídla

V rozpáleném oleji předsmažíme zhruba 5 minut

131 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Úly nepečené

Comments


bottom of page