Netradiční chuť a není tolik sladký jako jiné klasické dorty.
Ingredience
4 vejce
120 g krupicového cukru
120 g polohrubé mouky
100 g malinové (jahodové) zavařeniny
2 dl smetany ke šlehání
300 g malin (jahod nebo borůvek)
tuk a mouku na formu
Příprava
Vejce našleháme ve šlehači s cukrem do husté dobře pěny. Potom lehce vmícháme mouku. Vlijeme do vymaštěné a vysypané dortové formy a v předehřáté troubě zvolna upečeme do růžova. Upečený piškot necháme vychladnout, rozřízneme, spodní díl potřeme zavařeninou a přiklopíme vrchním dílem. Povrch ozdobíme ušlehanou smetanou a omytými okapanými malinami, borůvkami či jahodami. Můžeme lehce posypat strouhanou čokoládou. Místo čerstvého ovoce můžeme použít i kompotované. Ovocné dezerty mají nižší energetickou hodnotu než obvyklé dorty s tučnými a sladkými krémy a náplněmi. Použijeme-li čerstvé ovoce, jsou i dobrým zdrojem vitamínu C.
Celý dort = 9 130 kJ (2 180 kcal)
Příloha
Samostatné jídlo.
Klasická receptura
Snadné
Můžeme lehce posypat strouhanou čokoládou
Comments