top of page

Dort piškotový se šlehačkou a ovocem


Dort piškotový se šlehačkou a ovocem recept
Dort piškotový se šlehačkou a ovocem

Netradiční chuť a není tolik sladký jako jiné klasické dorty.


 

Ingredience


4 vejce

120 g krupicového cukru

120 g polohrubé mouky

100 g malinové (jahodové) zavařeniny

2 dl smetany ke šlehání

300 g malin (jahod nebo borůvek)

tuk a mouku na formu


 

Příprava


Vejce našleháme ve šlehači s cukrem do husté dobře pěny. Potom lehce vmícháme mouku. Vlijeme do vymaštěné a vysypané dortové formy a v předehřáté troubě zvolna upečeme do růžova. Upečený piškot necháme vychladnout, rozřízneme, spodní díl potřeme zavařeninou a přiklopíme vrchním dílem. Povrch ozdobíme ušlehanou smetanou a omytými okapanými malinami, borůvkami či jahodami. Můžeme lehce posypat strouhanou čokoládou. Místo čerstvého ovoce můžeme použít i kompotované. Ovocné dezerty mají nižší energetickou hodnotu než obvyklé dorty s tučnými a sladkými krémy a náplněmi. Použijeme-li čerstvé ovoce, jsou i dobrým zdrojem vitamínu C.


Celý dort = 9 130 kJ (2 180 kcal)


 

Příloha


Samostatné jídlo.


 

Recepty Chodsko

Klasická receptura


Chodské recepty

Snadné



Tradiční chodská jídla

Můžeme lehce posypat strouhanou čokoládou

15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page