Když si šlechta natírala chlebíčky.
Ingredience
700 g zvěřiny
300 g jater
100 g brusinkového kompotu
sůl
8 kuliček černého pepře
8 kuliček nového koření
5 bobkových listů
1/2 lžičky čerstvého zázvoru
Příprava
Maso a játra omyjeme a společně umeleme na masovém strojku. Nové koření, černý pepř a jalovec umeleme, přidáme strouhaný zázvor, sůl a vše smícháme s masem a játry. Přidáme brusinkový kompot i se šťávou a vše dobře promícháme. Směsí naplníme zavařovací sklenice. Nahoru do každé sklenice dáme 1 bobkový list a 3 kuličky nového koření. Sklenice dáme na pekáč s vodou a v troubě vyhřáté na 120 °C pečeme ve vodní lázni asi dvě a půl hodiny. Potom ještě horké zavíčkujeme.
Příloha
Čerství chléb
Původní receptura
Snadné
Pečeme ve vodní lázni asi dvě a půl hodiny
Comments