Gebratene Serviettenknödel - Smažené ubrouskové knedlíky
- Region Chodsko
- 14. 1. 2024
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 8. 6. 2024

Ingredience pro 4 osoby
Ingredience
500 g bílého chleba z předchozího dne
150 ml horkého mléka
3 vejce
2 vrchovaté lžíce mouky
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř z mlýnku
1 špetka muškátového oříšku
1/2 svazku petrželky
osolená voda na vaření
přepuštěné máslo na smažení
4 cibule
50 g směsi bylinek
(petržel, pažitka, bazalka, řeřicha)
snítky bylinek na ozdobu

Příprava
Bílý chléb nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, zalijeme horkým mlékem a necháme krátce odstát.
Přidejte vejce s moukou a olivovým olejem, posypte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přidejte omytou, nasekanou petrželku a vše zpracujte v těsto.
Z těsta vytvarujeme na potravinové fólii váleček a zabalíme ho do fólie.
Tento váleček zabalíme do alobalu a oba konce stočíme v opačných směrech k sobě.
Osolenou vodu přivedeme k varu a knedlíky vaříme na mírném ohni 30 minut. Vyjměte je a nechte vychladnout.
Knedlíkovou tyčinku nakrájejte na 2 cm silné plátky. Rozehřejte přepuštěné máslo a plátky osmažte z obou stran dozlatova.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Na druhé pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a cibuli na něm osmažte. Cibuli osmažte dozlatova.
Ubrouskové knedlíky ozdobně naaranžujte s cibulí, posypte vytříděnými, omytými a nadrobno nasekanými bylinkami, ozdobte snítkami bylinek a ihned podávejte s míchaným salátem.
Příloha
Míchaný salát, maso a zelí.

Původní receptura

Středně náročné

Knedlíky vaříme na mírném ohni 30 minut

Comments