Na grilu se dají připravovat i sladké pochoutky. Jednou z nich jsou grilovaná jablka s brusinkovou zavařeninou.
Ingredience
2 jablka
20 g másla
1 lžíce brusinkové zavařeniny nebo medu
1/2 citrónu
Příprava
Jablka překrojíme na poloviny a vykrojíme jádřince. Řeznou plochu pokapeme citrónovou šťávou a potřeme máslem. Potřenou plochou položíme jablka na mřížku a grilujeme asi 5 minut. Potom je obrátíme, do jamky po jádřinci dáme lžičku brusinkové zavařeniny nebo medu rozmíchaného s máslem a ještě několik minut grilujeme. Jablka v různé úpravě můžeme podat jako dezert hlavně po vydatnějším obědě nebo těm, kdo musí sledovat tělesnou váhu.
1 jablko = 585 k.,1 (140 kcal)
Příloha
Samostatné jídlo
Klasická receptura
Středně snadné
Grilujeme asi 5 minut
Коментарі