Pro 4 osoby.
Ingredience
1 cibule
1 stroužek česneku
1 polévková lžíce másla nebo margarínu
800 g smíšeného mletého masa
2 staré housky
horké mléko k namočení
2 vejce
sůl
pepř z mlýnku
1 špetka muškátového oříšku
1 šálek kostiček červené a zelené papriky
4-5 vajec uvařených natvrdo
Dále:
tuk na vývar
250 ml světlého piva
500 ml zahuštěné omáčky
Příprava
Cibuli a stroužek česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozehřátém tuku.
Mleté maso vložíme do mísy a spolu s chlebem namočeným v horkém mléce a dobře vymačkaným, vejci, kořením a na kostičky nakrájenou paprikou a směsí cibule a česneku uhněteme kompaktní těsto.
Z těsta vytvarujeme podlouhlý knedlík, uprostřed uděláme důlek a těsně vedle sebe položíme vejce.
Dutinu utěsníme směsí z mletého masa a vložíme do vymaštěného pekáče.
Sekanou pečeme v troubě vyhřáté na 180-200 °C po dobu 60 minut.
Během pečení několikrát podlijte pivem.
10 minut před koncem pečení přilijte zahuštěnou omáčku.
Vyjměte sekanou z trouby a nakrájejte ji na plátky, ozdobně naaranžujte na horké talíře, zalijte omáčkou a ihned podávejte.
Příloha
Rýže a zelenina uvařená al dente.
Původní receptura
Snadné
Pečeme v troubě vyhřáté na 180-200 °C po dobu 60 minut
Comments