top of page

Hackbraten mit Ei - Masová sekaná s vejcem


Hackbraten mit Ei - Masová sekaná s vejcem recept
Hackbraten mit Ei - Masová sekaná s vejcem


Pro 4 osoby.


 

Ingredience


1 cibule

1 stroužek česneku

1 polévková lžíce másla nebo margarínu

800 g smíšeného mletého masa

2 staré housky

horké mléko k namočení

2 vejce

sůl

pepř z mlýnku

1 špetka muškátového oříšku

1 šálek kostiček červené a zelené papriky

4-5 vajec uvařených natvrdo


Dále:

tuk na vývar

250 ml světlého piva

500 ml zahuštěné omáčky


 
Recepty Bavorsko









Příprava


  1. Cibuli a stroužek česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozehřátém tuku.

  2. Mleté maso vložíme do mísy a spolu s chlebem namočeným v horkém mléce a dobře vymačkaným, vejci, kořením a na kostičky nakrájenou paprikou a směsí cibule a česneku uhněteme kompaktní těsto.

  3. Z těsta vytvarujeme podlouhlý knedlík, uprostřed uděláme důlek a těsně vedle sebe položíme vejce.

  4. Dutinu utěsníme směsí z mletého masa a vložíme do vymaštěného pekáče.

  5. Sekanou pečeme v troubě vyhřáté na 180-200 °C po dobu 60 minut.

  6. Během pečení několikrát podlijte pivem.

  7. 10 minut před koncem pečení přilijte zahuštěnou omáčku.

  8. Vyjměte sekanou z trouby a nakrájejte ji na plátky, ozdobně naaranžujte na horké talíře, zalijte omáčkou a ihned podávejte.


 

Příloha


Rýže a zelenina uvařená al dente.


 

Bavorské recepty

Původní receptura



Recepty Bavorsko

Snadné



Recepty z Bavorska

Pečeme v troubě vyhřáté na 180-200 °C po dobu 60 minut



 

Hackbraten mit Ei - Masová sekaná s vejcem recept
Hackbraten mit Ei - Masová sekaná s vejcem



6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page