Jelení guláš
- Region Chodsko
- 16. 2. 2024
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 10. 6. 2024

Ze staročeské kuchyně.
Ingredience
1/2 kg jelení zvěřiny
1 cibule
1/2 lžičky sladké papriky
špetka kmínu
polévka
1 lžíce mouky
špetka majoránky
1 stroužek česneku
10 dkg slaniny
sůl
Příprava
Na slanině osmažíme do zlatova krájenou cibulku, přidáme k ní papriku, trochu kmínu a navrch vložíme na kostky nakrájenou a lehce osolenou zvěřinu od žeber, plecka a krku. Když zvěřinu trochu opečeme, podlijeme ji polévkou a dusíme ji pod pokličkou do měkka. Šťávu necháme dosti vysmahnout, pak ji zaprášíme moukou, přidáme ještě špetku majoránky a utřeného česneku, znovu podlijeme a povaříme.
Příloha
Podáváme s bramborem.

Guláš můžeme ozdobit čerstvě natrhanou kopřivou.

Původní receptura

Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu

Dusíme ji pod pokličkou do měkka

コメント