Jelení zvěřina.
Ingredience
1/2 kg jelení zvěřiny
1/2 kg vepřového masa
1/2 kg strouhanky
mléko
1 cibule
5-10 sardelek
sůl
špetka pepře
kůra z 1/2 citrónu
tymián
20 dkg másla
1/2 l hovězí polévky
1 citrón
muškátový oříšek
5 kaparů
1 lžíce mouky
Příprava
Sardelky, osolíme, opepříme, přidáme strouhanou citrónovou kůru a ještě podle chuti tymián. Vše musí být velmi jemně rozsekané nebo umleté. Směs řádně promícháme, uhněteme knedlíčky (asi jako jablíčko velké, nebo menší), obalíme je strouhankou a rychle opékáme po obou stranách. Pak nalejeme na kastrol 1/2 l hovězí polévky, přidáme citrónových koleček bez jader a bez bílé dužiny, jemně nasekané sardele, utřený muškátový oříšek a lžičku kaparů. Knedlíčky do toho vložíme a necháme několik minut vařit (nejprve dáme vařit jeden knedlíček, abychom zjistili potřebnou dobu k vaření, pak teprve zavaříme ostatní;. Je-li omáčka řídká, zahustíme ji moukou.
Příloha
Chléb nebo brambory.
Původní receptura
Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu
Do kastrolu nalejeme 1/2 l hovězí polévky
Comments