Luxusní a rychlé myslivecké menu!
Ingredience
1 kg zvěřiny
10 dkg slaniny
10 dkg másla
2 cibule
1 bobkový list
3 kuličky pepře
2 hřebíčky
sklenku smetany
hovězí vývar
10 dkg hub nebo žampiónů
sůl
Příprava
Jelení svíčková se dobře odžilkuje, osolí, hustě se protáhne slaninou a peče na másle, pokrájených cibulkách s bobkovým listem, pepřem, hřebíčky a nakyslou smetanou, až nabude pěkně bledě hnědé barvy (smetanu můžeme vypustit). Zvěřinu můžeme podávat bud' s přírodní šťávou nebo do šťávy přidáme asi 1 lžíci (podle potřeby i více) dobrého vývaru, povaříme v ní krátce houby nebo žampióny a podáváme rychle s krájenou zvěřinou.
Příloha
Houskoví knedlík
Původní receptura
Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu
Rychle podáváme
コメント