Jelení svíčková
- Region Chodsko
- 16. 12. 2023
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 8. 6. 2024

Luxusní a rychlé myslivecké menu!
Ingredience
1 kg zvěřiny
10 dkg slaniny
10 dkg másla
2 cibule
1 bobkový list
3 kuličky pepře
2 hřebíčky
sklenku smetany
hovězí vývar
10 dkg hub nebo žampiónů
sůl
Příprava
Jelení svíčková se dobře odžilkuje, osolí, hustě se protáhne slaninou a peče na másle, pokrájených cibulkách s bobkovým listem, pepřem, hřebíčky a nakyslou smetanou, až nabude pěkně bledě hnědé barvy (smetanu můžeme vypustit). Zvěřinu můžeme podávat bud' s přírodní šťávou nebo do šťávy přidáme asi 1 lžíci (podle potřeby i více) dobrého vývaru, povaříme v ní krátce houby nebo žampióny a podáváme rychle s krájenou zvěřinou.
Příloha
Houskoví knedlík

Původní receptura

Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu

Rychle podáváme
Comments