top of page

Jelení svíčková


Jelení svíčková recept
Jelení svíčková

Luxusní a rychlé myslivecké menu!


 

Ingredience


1 kg zvěřiny

10 dkg slaniny

10 dkg másla

2 cibule

1 bobkový list

3 kuličky pepře

2 hřebíčky

sklenku smetany

hovězí vývar

10 dkg hub nebo žampiónů

sůl


 

Příprava


Jelení svíčková se dobře odžilkuje, osolí, hustě se protáhne slaninou a peče na másle, pokrájených cibulkách s bobkovým listem, pepřem, hřebíčky a nakyslou smetanou, až nabude pěkně bledě hnědé barvy (smetanu můžeme vypustit). Zvěřinu můžeme podávat bud' s přírodní šťávou nebo do šťávy přidáme asi 1 lžíci (podle potřeby i více) dobrého vývaru, povaříme v ní krátce houby nebo žampióny a podáváme rychle s krájenou zvěřinou.


 

Příloha


Houskoví knedlík


 

Myslivecké recepty

Původní receptura



Zvěřina recepty

Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu



Recepty Český les

Rychle podáváme

4 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

コメント


bottom of page