top of page

Jelení zvěřina v rosolu


Jelení zvěřina v rosolu recept
Jelení zvěřina v rosolu

Jelení maso.


 

Ingredience


1 kg jeleni zvěřiny

koření (5 zrn pepře, 5 zrn nového kořeni, 2 bobkové listy, špetka tymiánu 1, 5 bobulí jalovce)

citrónová kůra z 1/2 citrónu

20 dkg kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)

stroužek česneku

1/2 kg aspiku

10 dkg hořčice


 

Příprava


Jelení zvěřinu (i odřezky můžeme dobře použít) nakrájíme na malé kousky, povaříme je s kořením, bobulkami jalovce, citrónovou kůrou, kořenovou zeleninou do měkka a postavíme do chladné místnosti. Pak nalejeme na dno formičky rozehřátý aspik (rosol), a když náležitě ztuhl, naklademe naň jelení zvěřinu, zalijeme zbylým aspikem, postavíme do studena a pak z formy vyklopíme.


 

Příloha


Předkládáme s troškou hořčice.


 

Myslivecké recepty

Původní receptura



Zvěřina recepty

Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu



Recepty Český les

Povaříme s kořenovou zeleninou do měkka

1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Commenti


bottom of page