Klasický bramborový salát, který podáváme o Vánocích jako přílohu třeba ke smaženém kaprovi. Skvělý je ale kdykoli během roku třeba ke smaženým řízkům.
Ingredience
Suroviny (4–6 osob):
500 g brambor
100 g mrkve
80 g celeru
50 g cibule
50 g petržele
2 kyselé okurky
2 až 3 vejce uvařená natvrdo
1 lžíce hrášku
2 lžíce majonézy
1 lžička hořčice
50 ml hovězího vývaru
citronová šťáva
Příprava
Očistěte mrkev, celer a petržel a uvařte vcelku. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte, nakrájejte na kostičky, zvlhčete vývarem a smíchejte s nasekanou cibulí, kyselými okurkami a vejci, majonézou, hořčicí, hráškem a kořenovou zeleninou nakrájenou na kostičky. Vše osolte, opepřete, okyselte trochou citronové šťávy a nechte několik hodin odležet v chladu.
Příloha
Smažená ryba nebo klasický řízek.
Klasická receptura
Náročnější
Vychladit
Comments