top of page

Klasický bramborový salát


Klasický bramborový salát recept

Klasický bramborový salát, který podáváme o Vánocích jako přílohu třeba ke smaženém kaprovi. Skvělý je ale kdykoli během roku třeba ke smaženým řízkům.


 

Ingredience



Suroviny (4–6 osob):


500 g brambor

100 g mrkve

80 g celeru

50 g cibule

50 g petržele

2 kyselé okurky

2 až 3 vejce uvařená natvrdo

1 lžíce hrášku

2 lžíce majonézy

1 lžička hořčice

50 ml hovězího vývaru

citronová šťáva


 

Příprava


Očistěte mrkev, celer a petržel a uvařte vcelku. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte, nakrájejte na kostičky, zvlhčete vývarem a smíchejte s nasekanou cibulí, kyselými okurkami a vejci, majonézou, hořčicí, hráškem a kořenovou zeleninou nakrájenou na kostičky. Vše osolte, opepřete, okyselte trochou citronové šťávy a nechte několik hodin odležet v chladu.



 

Příloha


Smažená ryba nebo klasický řízek.


 

Recepty Chodsko

Klasická receptura



Chodské recepty

Náročnější



Tradiční chodská jídla

Vychladit



 





1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Úly nepečené

Comments


bottom of page