top of page

Koňakové špičky


Koňakové špičky recept

Výjimečné vánoční cukroví.


 

Ingredience



piškoty

vaječný koňak

čokoláda na vaření na polevu

Krém:

250g másla

150g cukr moučka

30g kakaa

1/4 l mléka

1 kakaový pudink

1/4 vanilkový cukr


 

Příprava


Z mléka a sáčku pudinku si uvaříme pudink. Za stálého míchání se nechá vychladnout. Vyšleháme si máslo, cukr, kakao a vanilkový cukr. Poté postupně vmícháme vychlazenou pudinkovou směs. Vše dobře vyšleháme. Krém si dáme na chvíli do lednice aby netekl. Pak stříkáme sáčkem na piškoty dokola a dáváme rychle do lednice. Nakonec plníme vaječným likérem a špičku zamázneme krémem. Pak namáčíme v polevě z čokolády na vaření. Špičky děláme vždy na vánoce nebo jakoukoliv slavnostní příležitost. Chlazené jsou výborné.



 

Příloha


Káva, čaj nebo víno.


 

Recepty Chodsko


Klasická receptura



Chodské recepty


Jednoduché



Tradiční chodská jídla


Vynikající jsou vychlazené



 
Koňakové špičky
 
Koňakové špičky
 
Koňakové špičky

Koňakové špičky


 



0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Úly nepečené

Comentarios


bottom of page