Výjimečné vánoční cukroví.
Ingredience
piškoty
vaječný koňak
čokoláda na vaření na polevu
Krém:
250g másla
150g cukr moučka
30g kakaa
1/4 l mléka
1 kakaový pudink
1/4 vanilkový cukr
Příprava
Z mléka a sáčku pudinku si uvaříme pudink. Za stálého míchání se nechá vychladnout. Vyšleháme si máslo, cukr, kakao a vanilkový cukr. Poté postupně vmícháme vychlazenou pudinkovou směs. Vše dobře vyšleháme. Krém si dáme na chvíli do lednice aby netekl. Pak stříkáme sáčkem na piškoty dokola a dáváme rychle do lednice. Nakonec plníme vaječným likérem a špičku zamázneme krémem. Pak namáčíme v polevě z čokolády na vaření. Špičky děláme vždy na vánoce nebo jakoukoliv slavnostní příležitost. Chlazené jsou výborné.
Příloha
Káva, čaj nebo víno.
Klasická receptura
Jednoduché
Vynikající jsou vychlazené
Koňakové špičky
Comentarios