Ze staročeské kuchyně.
Ingredience
6 křepelek
1/4 kg másla
sůl
špetka mletého pepře
2 bobkové listy
4 snítky petrželky
1 polévková lžíce krájených žampiónů
1 lžíce krájených šalotek
1 lžíce mouky
1/4-1/2 l hovězí polévky
sklenka bílého vina.
Příprava
Šest čistých křepelek, vytřených pepřem a solí, upečeme při prudkém ohni na čerstvém másle s bobkovým listem, petrželkou, šalotkami a žampióny (vše se musí pokrájet a od všeho se vezme 1 polévková lžíce). Během pečení častěji potřásáme kastrůlkem místo míchání vařečkou. Jsou-li křepelky skoro udušeny, zasypou se asi 1 lžíci mouky, dobře promísí, zalijí polévkou a dobrým bílým vínem, povaří a asi po minutách se překládají.
Příloha
Brambor.
Původní receptura
Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu
Po udušení, zasypat 1 lžíci mouky
Comentarios