Lehký ovocný koláč na způsob dortu
- Region Chodsko
- 14. 1. 2024
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 9. 6. 2024

Chuťově dobrá pochoutka.
Ingredience
750g jablek
2 balíčky pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
100-130 g cukru
100 g dětských piškotů
2 dl smetany na šlehání
100 g čerstvých nebo kompotovaných jahod nebo jiného ovoce
20 g moučkového cukru na formu
Příprava
Oloupaná jablka zbavená jádřinců rozkrájíme na plátky a v troše vody s cukrem povaříme. Když se jablka rozdusí, přilijeme k nim pudinkový prášek rozmíchaný v troše vody a za stálého míchání dobře povaříme. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou, lehce poprášíme moučkovým cukrem, dno i strany vyložíme piškoty (piškoty můžeme pokapat rumem) a naplníme povařenou hmotu. Necháme chladnout, potom vložíme do chladničky a necháme ztuhnout. Před podávám ozdobíme ušlehanou smetanou a ovocem.
Ovoce dodává tomuto dortu potřebný vitamín C i pektiny, což jsou látky prospívající našemu zdraví.
Celý dort = 8 920 kJ (2 130 kcal)
Příloha
Samostatné jídlo.

Klasická receptura

Středně náročné

Necháme v chladničce ztuhnout

Kommentarer