top of page

Masopustní sekaná pečeně

Aktualizováno: 10. 6. 2024


Masopustní sekaná pečeně recept
Masopustní sekaná pečeně

Masopustní úterý.


 

Ingredience



250g telecího masa

200g libového vepřového masa

200g uzeného bůčku

150g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)

1 menší cibule

6 žemlí

5 vajec

sůl

3 stroužky česneku

špetka muškátového oříšku

lžíce jemně nasekaných mladých kopřiv nebo petrželky

tuk na vymaštění pekáče


 

Příprava


Maso v osolené vodě s kořenovou zeleninou a cibulí uvaříme doměkka. Žemle rozřízneme na čtvrtky a namočíme do studeného vývaru z masa. Maso nadrobno rozsekáme, přidáme vyždímané žemle, vejce, prolisovaný česnek, kopřivy nebo petrželku, koření a důkladně prohněteme. Směs vytvarujeme do velké šišky a pečeme při 200 °C asi 30 minut.



 

Příloha


Podáváme s vařeným bramborem a zelím nebo s chlebem.


 

Recepty Chodsko

Klasická receptura



Chodské recepty

Snadné



Tradiční chodská jídla

Pečeme při 200 °C asi 30 minut



 

Comments


bottom of page