Masopustní úterý.
Ingredience
250g telecího masa
200g libového vepřového masa
200g uzeného bůčku
150g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 menší cibule
6 žemlí
5 vajec
sůl
3 stroužky česneku
špetka muškátového oříšku
lžíce jemně nasekaných mladých kopřiv nebo petrželky
tuk na vymaštění pekáče
Příprava
Maso v osolené vodě s kořenovou zeleninou a cibulí uvaříme doměkka. Žemle rozřízneme na čtvrtky a namočíme do studeného vývaru z masa. Maso nadrobno rozsekáme, přidáme vyždímané žemle, vejce, prolisovaný česnek, kopřivy nebo petrželku, koření a důkladně prohněteme. Směs vytvarujeme do velké šišky a pečeme při 200 °C asi 30 minut.
Příloha
Podáváme s vařeným bramborem a zelím nebo s chlebem.
Klasická receptura
Snadné
Pečeme při 200 °C asi 30 minut
Comments