Myslivecká zelňačka
- Region Chodsko
- 16. 12. 2023
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 8. 6. 2024

Tahle polívka zahřeje každýho lesníka, natož chasníka!
Ingredience
200 g anglické slaniny nebo uzeného bůčku
400 g kysaného zelí
300 g brambor
sůl
1 cibule
1 lžíce sádla
kmín
2 lžíce hladké mouky
mletá paprika
Příprava
Omyté zelí nakrájíme na nudličky a vložíme do osolené vody. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a kmín. Vaříme doměkka, pak zahustíme jíškou připravenou mouky a sádla. Na pánvi osmahneme dokřupava na kostičky nakrájenou slaninu nebo bůček, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Zaprášíme paprikou, promícháme a vlijeme do zelňačky. Můžeme přidat i sladkou nebo kysanou smetanu.
Příloha
Podáváme s čerstvým chlebem.

Původní receptura

Snadné

Vaříme do měkka
Comments