Tradiční vánoční cukroví.
Ingredience
500 g moučkového cukru
200 g hladké mouky
250 g mletých ořechů
250 g rostlinného tuku
1 lžíce vody
Příprava
Z mouky, moučkového cukru, nastrouhaného tuku, mletých ořechů a vody zpracujeme těsto a necháme ho v chladnu nejméně hodinu odpočinout. Potom z něj odkrajujeme malé kousky, které vmáčkneme do suchých formiček ve tvaru rohlíčků (nedáváme plné formičky, protože během pečení se objem těsta zvětší). Pečeme v mírně vyhřáté troubě. Pečivo z formiček vyklopíme ještě teplé. Konce upečených a vychladlých rohlíčků můžeme namáčet v čokoládové polevě.
Příloha
Káva nebo čaj.
Klasická receptura
Náročnější
Pečeme v mírně vyhřáté troubě
Ořechové rohlíčky
Comments