top of page

Ořechové rohlíčky


Ořechové rohlíčky

Tradiční vánoční cukroví.


 

Ingredience



500 g moučkového cukru

200 g hladké mouky

250 g mletých ořechů

250 g rostlinného tuku

1 lžíce vody


 

Příprava


Z mouky, moučkového cukru, nastrouhaného tuku, mletých ořechů a vody zpracujeme těsto a necháme ho v chladnu nejméně hodinu odpočinout. Potom z něj odkrajujeme malé kousky, které vmáčkneme do suchých formiček ve tvaru rohlíčků (nedáváme plné formičky, protože během pečení se objem těsta zvětší). Pečeme v mírně vyhřáté troubě. Pečivo z formiček vyklopíme ještě teplé. Konce upečených a vychladlých rohlíčků můžeme namáčet v čokoládové polevě.



 

Příloha


Káva nebo čaj.


 

Recepty Chodsko

Klasická receptura



Chodské recepty

Náročnější



Tradiční chodská jídla

Pečeme v mírně vyhřáté troubě



 

Ořechové rohlíčky

Ořechové rohlíčky

 




0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Úly nepečené

Comments


bottom of page