Chuťově přitažlivá pochoutka.
Ingredience
1/4 1 mléka
lžíce pudinkového prášku (10 g) s vanilkovou příchutí
20 g cukru
1 žloutek
1/2 dl smetany na šlehání
100 g jahod, borůvek nebo malin (mohou být i zmrazené kompotované)
lžíce strouhané čokolády na vaření nebo ořechů
Příprava
Z mléka a pudinkového prášku s cukrem uvaříme krém. Do hotového krému vmícháme žloutky - již nevaříme. Do pohárů upravíme ovoce, přelijeme krémem a zchladlý krém ozdobíme ušlehanou smetanou. Navrch položíme kousek ovoce a posypeme strouhanou čokoládou nebo strouhanými ořechy.
Chuťově přitažlivá pochoutka s vysokým obsahem jahody, vitamínu C, zejména použijeme-li čerstvé jahody, maliny, ostružiny, borůvky nebo rybíz (hlavně černý).
1 porce = 1 030 kJ (246 kcal)
Příloha
Samostatné jídlo
Klasická receptura
Snadné
Můžeme posipat strouhanou čokoládou nebo strouhanými ořechy
Comments