Polévkové knedlíčky z bažantů a koroptví
- Region Chodsko
- 15. 1. 2024
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 10. 6. 2024

Pernatá zvěřina.
Ingredience
Zvěřina z 1 bažanta nebo 2 koroptví
7 dkg másla
šálek hovězí polévky
5-6 lžic mouky
3 žloutky
sůl
Příprava
Připravíme si pálené těsto ze šálků hovězí polévky a 7 dkg másla, které přivedeme do varu. Vmícháme 5-6 lžic mouky a 5-8 minut dobře mícháme, až se těsto nechytá ani vařečky. Když těsto vychladne, přidáme syrovou, velmi jemně umletou zvěřinu z prsou bažanta nebo 2 koroptví. Postupné přidáme vejce a sůl a dobra promícháme. Tvoříme knedlíčky, která vaříme v zakryté nádobě v malém množství vody (voda nesmí prudce vařit). Vařené knedlíčky scedíme a vkládáme do některé polévky ze zvěřiny.
Příloha
Samostatné jídlo.

Původní receptura

Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu

Dobře mícháme 5-8 minut
Comments