top of page

Radegastův kapr


Radegastův kapr recept

Pikantní kapr pro 4 osoby.


 

Ingredience



800 g filetů z kapra

citrónová šťáva

4 plátky anglické slaniny

olej

1 cibule

2 bobkové listy

6 kuliček pepře

6 kuliček nového koření

3 lžíce strouhaného perníku

500 ml piva Radegast

30 g másla

sůl


 

Příprava


Filety osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a dáme odležet do chladu. Odleželé nakrájíme na porce a každou porci obalíme plátkem slaniny. Na pánvi rozehřejeme olej a rybu na něm z obou stran osmažíme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, všechno koření, perník a zalijeme pivem do poloviny výšky masa. Stáhneme teplotu a necháme táhnout do změknutí, v případě nutnosti podlijeme pivem. Hotové porce kapra vyjmeme, omáčku propasírujeme přes jemné síto a dáme zpět na zdroj tepla. Uvedeme do mírného varu, přidáme máslo, dochutíme a povaříme do zhoustnutí. Porce ryby vložíme zpět, prohřejeme a podáváme.


 

Příloha


Podáváme s bramborem.


 

Recepty Chodsko

Netradiční receptura


Chodské recepty

Snadné



Tradiční chodská jídla

Zalijeme pivem do poloviny výšky masa

0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Úly nepečené

Comments


bottom of page