top of page

Rady a tipy pro pečení Vánočního cukroví


Rady a tipy pro pečení Vánočního cukroví

Které teploty pečení se hodí pro různé druhy pečiva?


  • 100 °C (sušení)

    nižší bílkové pečivo (laskonky), které se po upečení plní krémem či šlehačkou


  • 130 − 150 °C (pečení při nízké teplotě, spíše sušení)

    sněhové pečivo s ořechy, placičky a hromádky, marokánky


  • 160 − 170 °C (pečení při nižší střední teplotě)

    šlehaná (třená) tuková těsta a dorty ve vyšší vrstvě


  • 170 − 190 °C (pečení při střední teplotě)

    pečivo kypřené kypřicím práškem, pečivo s medem, perník ve vyšší vrstvě


  • 190 − 210 °C (pečení při vyšší střední teplotě)

    drobné vánoční cukroví, tvarované kynuté pečivo, koláče pečené ve formách, štoly, vánočky


  • 210 − 225 °C (pečení při vyšší teplotě)

    piškotové rolády, pečivo z listového těsta, drobné pečivo s vyšším obsahem tuku


  • 225 − 250 °C (pečení při vyšší teplotě)

    listové těsto v různých variantách, pečivo z pálené hmoty (odpalované těsto), záviny


  • 250 − 300 °C (vysoká teplota)

    rychlé a prudké zapečení sněhových hmot na předpečeném moučníku



Rady a tipy pro pečení Vánočního cukroví

 



Běžné míry





Míry a váhy


  • 1 lžíce – 10 ml

  • 1 lžička – 5 ml

  • 1 odlivka na rum – 20 ml

  • 1 sklenice na vodu – 200 ml

  • 1 sklenička na bílé víno – 150 ml

  • 1 malý šálek – 150 ml

  • 1 hrnek – 250 ml

  • Není lžička jako lžička:

  • Lžička másla – 4 g

  • Lžička mléka – 5 g

  • Lžička mouky – 3 g

  • Lžíce másla – 10 g

  • Lžíce mléka – 15 g

  • Lžíce mouky – 8 g

  • 1 hrnek – 250 ml

  • Průměrné hmotnosti

  • 1 brambora – 150 g

  • 1 cibule – 50 g

  • 1 hlávka zelí – 1000 g

  • 1 mrkev – 100 g

  • 1 paprika – 200 g

  • 1 rajče – 65 g

  • 1 jablko – 125 g

  • 1 kuřecí stehno

  • 1 vepřový řízek – 125 g

  • 1 hovězí steak – 180 g


Rady a tipy pro pečení Vánočního cukroví

 

Rady a tipy pro pečení Vánočního cukroví

Rady a tipy pro pečení Vánočního cukroví

 

0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Комментарии


bottom of page