Selské placky
- Region Chodsko
- 10. 12. 2023
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 8. 6. 2024

Lidový recept na chutné křupavé placky z vajec, brambor a dalších přísad.
Ingredience
500 g syrových brambor
100 g slaniny
4 vejce
2 cibule
2 lžíce nasekané petrželky
mléko
hladká mouka
sádlo
pepř
sůl
Příprava
Vejce rozšleháme s hladkou moukou, mlékem a vyšleháme táhlé palačinkové těsto. Do těsta přidáme nahrubo nastrouhané brambory, nakrájenou slaninu, nasekanou petrželku, ochutíme pepřem a solí. Je-li těsto příliš tuhé, přidáme mléko. Těsto lijeme na pánev a smažíme křupavé placky do zlatova z obou stran. Opečené placky posypeme kroužky osmažené cibulky a teplé podáváme.
Příloha
Nakládaná červená řepa

Původní receptura

Snadné

Smažíme do zlatova z obou stran
Comments