Slavnostní bábovka se šlehačkou
- Region Chodsko
- 14. 1. 2024
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 8. 6. 2024

Slavnostní varianta bábovky.
Ingredience
1/4 l smetany ke šlehání
4-5 vajec
500 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek
150 g krupicového cukru
lžíce rozinek
tuk a mouka na formu
1 vanilínový cukr na posypání
Příprava
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme rozinky, smetanu a mouku s rozmíchaným kypřícím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Vlijeme do vymaštěné a vysypané formy a v předehřáté troubě zvolna pečeme. Upečenou bábovku vyklopíme a posypeme vanilínovým cukrem. Slavnostní varianta bábovky, jemná a vynikající chuti.
Celá bábovka = 14 575 kJ (3 481 kcal)
Příloha
Káva nebo čaj.

Klasická receptura

Středně náročné

Pečeme zvolna v předehřáté troubě


Comments