Tachovsko.
Ingredience
500 g mouky
200 g rozpuštěného másla
125 g řepného sirupu
1 vejce
špetka soli
1 bal. perníkového prášku do pečiva
2 x skořice na špičku nože
1 ztužený tuk
2 vejce
1 vanilkový cukr
3 PL kakaa
50 g moučkového cukru
300 g strouhaného kokosu
Příprava
Zhotovit řidší těsto – podle potřeby přidat trochu mléka. Upéct na plechu s vyšším okrajem 45 - 60 min. na cca 150ºC. Zchlazený perník nakrájet na kostky. Z rozpuštěného ztuženého tuku (ne horkého), 2 vajec, vanilkového cukru, kakaa a moučkového cukru připravit hustší čokoládu. Kostky namáčet v čokoládě, obalit v moučkovém cukru a strouhaném kokosu.
Příloha
Mléko nebo čaj.
Původní receptura
Snadné
Pečeme na plechu na 150ºC cca 60 minut.
Comments