top of page

Sudetské perníkové kostky


Sudetské perníkové kostky recept

Tachovsko.


 

Ingredience



500 g mouky

200 g rozpuštěného másla

125 g řepného sirupu

1 vejce

špetka soli

1 bal. perníkového prášku do pečiva

2 x skořice na špičku nože

1 ztužený tuk

2 vejce

1 vanilkový cukr

3 PL kakaa

50 g moučkového cukru

300 g strouhaného kokosu


 

Příprava


Zhotovit řidší těsto – podle potřeby přidat trochu mléka. Upéct na plechu s vyšším okrajem 45 - 60 min. na cca 150ºC. Zchlazený perník nakrájet na kostky. Z rozpuštěného ztuženého tuku (ne horkého), 2 vajec, vanilkového cukru, kakaa a moučkového cukru připravit hustší čokoládu. Kostky namáčet v čokoládě, obalit v moučkovém cukru a strouhaném kokosu.


 

Příloha


Mléko nebo čaj.


 

Recepty Chodsko

Původní receptura


Chodské recepty

Snadné


Tradiční chodská jídla

Pečeme na plechu na 150ºC cca 60 minut.

0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page