top of page

Vanilkové rohlíčky


Vanilkové rohlíčky

Tradiční vánoční cukroví.


 

Ingredience



280 g hladké mouky

80 g moučkového cukru

200 g rostlinného tuku (Hera)

100 g mletých ořechů

2 žloutky

směs moučkového a vanilkového cukru


 

Příprava


Z mouky, tuku, mletých ořechů, žloutků a cukru vypracujeme těsto, které necháme na chladném místě asi 15 minut odpočinout. Potom ho rozdělíme na čtyři části, na pomoučeném vále vyválíme válečky, nakrájíme na menší kousky a vytvarujeme úhledné rohlíčky, které poklademe na suchý plech a pomalu pečeme. Teplé pečivo obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.



 

Příloha


Káva nebo čaj.


 







Určitě patří mezi nejtradičnější cukroví. Vše má spojit jeden žloutek. Propracované a odpočaté těsto je nutné tvarovat na rohlíčky a tady bývá problém. Pokud totiž uděláte nestejnoměrně velké kousky, pak hrozí že se při pečení ty menší spálí stejně jako příliš špičaté konce samotných rohlíčků. Proto můžeme doporučit tlačit oříškové těsto do formiček tvaru rohlíčků a máte všechny kousky stejné a stejně pečené.


 

Recepty Chodsko

Klasická receptura



Chodské recepty

Náročnější



Tradiční chodská jídla

Pomalé pečení



 
Vanilkové rohlíčky
 
Vanilkové rohlíčky
 
Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky


 



0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Úly nepečené

Comments


bottom of page