Z německé kuchyně.
Ingredience
1 zaječí zadek
sůl
špetka mletého pepře
10 dkg slaniny
10 dkg másla
1 cibule
2 stroužky česneku
zelená petrželka
2 bobkové listy
2 lžíce strouhaného chleba
1 sklenka červeného vína
1 sklenka zaječí barvy (krve)
1 lžíce mouky
3 lžíce octa
10 dkg zavařeniny z rajčat
1/2 sklenky koňaku.
Příprava
Nakrájené řízky ze zaječí zvěřiny po obou stranách posolíme a popepříme. Do hlubšího kastrolu vložíme několik plátků slaniny, kousek másla, několik rozkrájených cibulek, stroužek v soli utřeného česneku, trochu sekané zelené petrželky, bobkový list, několik lžic strouhaného chleba, sklenku červeného vína, trochu zaječí barvy (krve), která se při stahování zajíce zachytí a smíchá s trochou octa, a tolik vody, až je zvěřina potopená. V tom zvěřinu asi hodinu dusíme. Měkkou zvěřinu vyndáme, šťávu zahustíme moukou, procedíme, přidáme do ní několik lžic zavařeniny z rajčat a trochu koňaku. V této omáčce pak zvěřinu ještě chvíli prohřejeme.
Příloha
Rýže
Původní receptura
Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu
Dodusíme asi hodinu
Comments