top of page

Černý kuba


Černý kuba

Mrákov. Kuba je tradiční Chodské vánoční jídlo známé i v jiných krajích. Chodská kuba, hodpodyňek chlouba.


 

Ingredience



40 dkg krup nebo krupek

5 lžic sádla

1 větší cibule

6 stroužků česneku

sůl

pepř

majoránku

hrst sušených hub

sádlo


 

Příprava


Kroupy přebereme, opereme a dáme vařit. Uvařené smícháme s vařenými houbami, přidáme sůl, tlučený pepř, česnek rozetřený se solí, drobně nakrájenou cibuli, majoránku a sádlo. Vše dobře promícháme a směs dáme na hodně vymaštěný pekáč do trouby.


 

Příloha


Podáváme s nakládanou zeleninou nebo kysaným zelím. Může být i jako samostatné jídlo.



 

Recepty Chodsko

Původní receptura


Chodské recepty

Snadné



Tradiční chodská jídla

Pečeme na plechu na 116ºC cca 15 minut (podle toho, jakou chceme mít kůrku).


0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page