Tachovsko. Původní recept na česnečku která se hodí nejen po náročném večeru, ale skvělá bude i po silvestru.
Ingredience
Starý chléb
Sádlo
Opečený špek
Brambory
Sůl
Příprava
Dnes si uděláme česnečku do velkého porcelánového hrnce. Nejprve vezmeme starý chléb, protože u nás se nic nevyhodí. Jemně natrhat, ne rozkrájet, přímo do hrnce. Polít vařící vodou, která všechen chléb rozmáčí. Malá hrstka soli je stejně důležitá jako sádlo. Opečený špek, 125 g polévku zjemní a nezapomeneme na hodně česneku. A to je jedno z nejlepších jídel. Pak se přidají ještě uvařené brambory, aby byl žaludek v klidu.
Pokud pak rodina trochu smrdí, pomůže svazek petržele. Celou nať pořádně rozkoušeme a pach se hned ztratí. Lidičky, jezte česnečku, zůstanete zdraví a bude se vám dařit. Co se dnes ve světě konzumuje není k ničemu a stojí hodně peněz. Buďte proto skromní v jídle, pak na vás mohou doktoři zapomenout. Kdo nikdy česnečku nepozřel, není moudrý a neprozřel..
Příloha
Chléb.
Klasická receptura
Snadné
Nezapomeneme přidat opečený špek pro zjemnění
Comments