(Pro 4 osoby).
Ingredience
200 g mladého čerstvého špenátu
lžíce nasucho opražené mouky
lžíce másla
asi 1/2 I zeleninového vývaru
1/2 šálku mléka
sůl
špetka květu
zatvrdlá žemle
lžička másla
Příprava
Přistavíme nastrouhanou kořenovou zeleninu na vývar s kouskem cibule. Přebraný, opraný špenát uvaříme v osolené vodě a jemné usekáme nebo prolisujeme. Rozehřejeme máslo, přidáme mouku a smícháme na světlou jíšku. Po částech ji zalijeme zeleninovým odvarem a mlékem. Povaříme ji 10 -14 minut, pak přidáme špenát a necháme přejít varem. Přisolíme a okořeníme. Jako vložku podáme na nudličky nakrájenou, nasucho opraženou žemli, promíchanou s kouskem másla. Nemáme-li čerstvý špenát, můžeme použít 1/2 balíčku zmrazeného špenátového protlaku.
Příloha
Houska, chléb.
Klasická receptura
Snadné
Povaříme ji 10 -14 minut
Comments